Gids project

Sinds oktober 2017 een nieuw project in Gorinchem; het GIDS project: Gezond in de stad!

In samenwerking met de gemeente Gorinchem, Gorinchem Beweegt, Rivas, GGD en ASVZ werkt Fynesfitness mee aan het GIDS project.

De achter liggende gedachte is om mensen nieuwe ideeën te geven en kennis te laten maken over verantwoord eten. Samen eten en meer bewegen draagt bij tegen de eenzaamheid en bevordert een betere gezondheid.
Deelnemers krijgen gratis een cursus gezond kopen en koken aangeboden in combinatie met een beweeg programma. De cursus bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer twee en een half uur.

Een bijeenkomst bestaat uit een theorie- en een praktijk gedeelte, gericht op de volgende thema’s;

  • Voeding
  • Actief worden en blijven
  • Stemming en bewegen
  • Spanning en ontspanning
  • Piekeren
  • Slapen

De theorie- en het praktijk gedeelte wordt uitgevoerd door een diëtiste van de Rivas en de voedings- en gewichtsconsulente van Fynesfitness. Fynesfitness zal verantwoordelijk zijn voor het sportaanbod en het voeding aanbod binnen het praktijkuur. De buurtsportcoach van de Gorinchem Beweegt, de GGD en de wijkverpleegkundige zullen tijdens de gehele duur van het project adviseren en ondersteunen. Het doel van de cursus is om uiteindelijk de deelnemers samen onder een dak te brengen en een algemeen ontmoetingspunt te creeëren waar bewoners kunnen afspreken en samen kunnen eten. Dit doen we door de behoefte te peilen van de deelnemers en met hen in gesprek te gaan. Vervolgens organiseert de buurtsportcoach een eerste kennismaking met de lokale beweegaanbieder. Ervaring heeft ons geleerd dat deze begeleiding noodzakelijk is. De communicatie richting de deelnemers zal door het zeer ruime netwerk van samenwerkingspartners verzorgd worden.

Voor dit project worden de ruimtes ingezet op de eerste verdieping van de Dr. Van Stratenweg 15 in de Gildenwijk in Gorinchem.

Mocht u in teresse hebben om deel te nemen aan dit project, nodigen wij u van harte uit om u hiervoor aan te melden. U kunt dit doen door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt bellen op telefoonnummer: 06-11466366

Neem nu contact op Terug naar ons aanbod

Adresgegevens


Dokter van Stratenweg 15
4205 LA Gorinchem

Volg ons via


Telefoon


06 114 663 66
info@fynesfitness.nl

Google map + Routebeschrijving

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.